Att leda och organisera för innovation

Att leda och organisera för innovation

Att leda och organisera för innovation

Att leda och organisera för innovation var temat under förra veckans frukostseminarie tillsammans med Capture Innovation och Christer Olsson.

Vi har letat reda på ett klipp från en tidigare föreläsning, där Christer föreläser inom samma tema. Christer har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han har genom åren coachat några av nordens mest erfarna ledare och under förra veckan fick vi chansen att lyssna till hans tankar kring att bygga innovativa team.

Under både vårt frukostseminarie och i klippet delat här nedanför, pratar Christer kring kunskapstrappan, där reflektion utgör en central del i arbetsglädje och innovation.

Christer menar på att en oreflekterad erfarenhet är ingen erfarenhet. Han beskriver vidare att vår största källa till kunskap inte är litteraturen och det vi läser oss till, utan det vi lär oss i vår vardag. Problematiken uppstår när vi inte tar tid för att reflekterar kring våra nya lärdomar, utan låter  kunskapen går direkt från att vara omedveten okunskap till omedveten kunskap, utan att passera det medvetna.

Summa summarum
, vi vet mer än vad vi tror att vi vet, men låter vår okunskap om vår omedvetna kunskap att begränsa oss inom det kunskapsområde vi bemästrar.

Låter det snurrigt?
Ta 15 minuter och se inledningen av föreläsningen.

Kunskapstrappan

 

Kunskapstrappan - CO

Se  föreläsningen här