C&P_2023_Website_0892_WEBB_FINAL_historia_jpg

BI-konsulter Göteborg

Vi på Claesson & Partners är ett lösningsorienterat och kundfokuserat gäng, där individens utveckling är minst lika central som våra kunders och vår egen verksamhets framgång.

Brinner du för business intelligence?

Claesson & Partners har i över 50 år skapat värde för våra kunder genom våra verksamhetsområden – Styrning, Lönsamhetsutveckling och Organisationsutveckling. Bland kunderna återfinns några av Sveriges största nationella och internationella bolag.
En förutsättning för att kunna styra en verksamhet och få full kraft i nya styr- och lönsamhetsmodeller är data av hög kvalitet. För att snabbt och tillförlitligt göra information tillgängligt för beslutsfattare så är effektiva dataflöden, smarta transformationer av data, robusta datamodeller och interaktiva visualiseringar avgörande. Vi avser därav att förstärka vårt erbjudande inom BI & Analytics och därmed komplettera teamet med ett par roller inom området.
Antingen har du kunskap och ett stort intresse inom back-end orienterad utveckling, alternativt vill du ansvara för och driva projekt som lösningsarkitekt. Hos oss har du möjlighet att utvecklas i båda riktningarna.
Oavsett din inriktning inom området så söker vi dig som vill vara med att utveckla Sveriges bästa integrerade erbjudanden vad avser verksamhetsstyrning och BI. Du kommer delta i arbetet att utveckla vårt erbjudande inom BI och Analytics men framför allt – implementera lösningar hos våra kunder.

ATT ARBETA HOS OSS

Hos Claesson & Partners kommer du att bli en del av ett av Sveriges vassaste Managementkonsultteam! Vi är ett kunskapsorienterat gäng med gedigen erfarenhet inom verksamhets- och managementfrågor. Vårt arbete präglas av samarbete, kamratskap och hög ambition.
Som konsult hos Claesson & Partners har du ett helhetsansvar för utformning, ledning och leverans av projekt. Du jobbar med strategi, lönsamhets- och utvecklingsfrågor tillsammans med dina kunder, som verkar både inom privat och offentlig sektor.
Vi kommer fokuserat stödja dig i utvecklingen mot en nyckelroll inom BI-området, på samma sätt som du aktivt kommer att bidra till att utveckla kompetensområdet.
Vi har en platt organisation där alla är konsulter, alla är säljare, och alla medverkar till att utveckla företaget framåt. Vi erbjuder en kultur där öppenhet, innovation och kreativitet är viktiga byggstenar.  Vi prioriterar friskvård och har en sund inställning till balans mellan arbete och privatliv.
Läs gärna mer om hur vi jobbar samt våra olika kompetensområden på vår hemsida.

DIN BAKGRUND

Vi söker dig med en utbildning inom ekonomi, IT/systemvetenskap, Industriell ekonomi eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet som konsult eller från verksamhetsroller inom området.
Du har ett stort intresse av BI-relaterade frågor och trivs med att driva förändringsarbete som leder till att bolag blir mer datadrivna. Du har förståelse och innovativa idéer för hur man skapar värde genom att använda data för att nå bättre beslut. Du förstår vikten av datadrivna och strukturerade processer och du kan visa exempel på där BI och analys har medfört konkreta resultat.
Du trivs med att hjälpa människor omkring dig, och ser fram emot en expertroll där du har en nyckelkompetens. Du har god förmåga att bygga nätverk och relationer samt att kapitalisera dessa för att skapa affärsmöjligheter.

Du har erfarenhet av flera av nedan områden/produkter:

  • Baskunskaper inom ekonomisk styrning och redovisning
  • Datamodellering – strukturering av data för rapportering och analys
  • Datalagring i form av Data lake och Data warehouse
  • Databaser som exempelvis Sql Server och Oracle
  • Molnlösningar för analytics som exempelvis Snowflake, Azure Synapse, AWS
  • Transformation av data med hjälp av exempelvis Data factory, Power Query, Databricks, DBT, SSIS
  • Framtagande av visualisering- och analyser i verktyg som exempelvis Power BI, Qlik och Tableau
  • Framtagande av rapporter i exempelvis Business Objects, Reporting Services och Excel. 

Meriterande om du också har erfarenhet av: – Programspråk så som Python, VBScript och Scala

Varmt välkommen med din ansökan