C&P_2023_Website_0266_SKISS

Insikter

Insikter med fokus på styrning, lönsamhet och organisationsutveckling

Nedan samlar vi artiklar, litteratur, forskning, video, modeller och metoder, huvudsakligen inom våra expertisområden styrning, lönsamhet, organisationsutveckling och business analytics, men också inom andra intressanta områden.

Biblioteket fylls på successivt med nytt material, som vi finner aktuellt. Tveka inte på att höra av dig till oss om du vill veta mer eller vid eventuella frågor.

Filtrera innehåll


  Business Model Generation ger  läsaren en möjlighet att på ett metodiskt sätt analysera och utmana föråldrade affärsmodeller. Läsaren utmanas…Statistic – the science of us Många av oss tror gott om oss själva när det kommer till att uppskatta…Insats- och effektmatrisen (PICK-diagram) är ett verktyg ursprungligen utvecklat av Lockheed Martin inom lean. Detta verktyg möjliggör för organisationen att…Fiskbensdiagrammet är en modell och metod som underlättar visualisering, strukturering och analys av de grundläggande orsakerna till ett problem eller…David Lee – ”That’s why jobs of the future won’t feel like work”. I 29 av 50 delstater i USA…  Vi har tidigare skrivit ett referat kring boken Att leda med Lean som är chefernas handbok till Lean i…Charles leadbeater – the era of open innovation “Collaborative creativity” är ett begrepp forskaren Charles Leadbeater starkt förespråkar där han…Vad? En affärsplan är ett dokument och verktyg som beskriver ett företag eller organisation utifrån ett antal rubriker som ska…I huvudet på Michael Porter – Porters centrala tankar om strategi för konkurrenskraft Michael Porter, professor vid Harvard Business School,…Lyssna till David Autor David Autor pratar om ”Kommer automatiseringen att ta våra jobb?”Designing effective organizations – Referat Författarna genomlyser och ger sin syn på ständigt aktuella utmaningar och frågor kopplat till organisationsstrukturer,…Lyssna till Patric Lencioni Patric Lencioni pratar om ”De fyra disciplinerna för hälsosamma organisationer”.